Rust en orde in het dagelijks leven

Hoe kun je een kind, jongere, met beperking, voorbereiden op de maatschappij? Wat kan je kind zelf leren en waar zal je kind hulp bij nodig hebben? Je kunt hulp krijgen met rust en orde creƫren in het dagelijks leven. Ook voor ondersteuning bij het uitzoeken van de mogelijkheden die er zijn met het PGB budget help ik je graag. Ook kun je bij mij terecht voor hulp bij het vinden van de juiste weg in de wirwar van instanties, regels en wetten.

Zelf heb ik twee autistische kinderen. Als ervaringsdeskundige weet ik waar je als mens met een beperking, maar vooral als ouder tegen aan loopt.

Hulp met formulieren en instanties

En hoe zit het met de PGB’s en de Wajong? We zitten op dit moment midden in allerlei veranderingen. Hoe vind je je weg daar in? Waar en hoe vraag je eigenlijk die ondersteuning aan? Bij de gemeente of ergens anders? Er gaat veel tijd zitten in het zoeken naar de juiste instanties en het invullen van formulieren. Hierin kun je als ouder helemaal de weg kwijt raken. Je kunt mij een deel van die zorg laten overnemen zodat je weer even adem kunt halen.

Sinds september 2012 ben ik PGB ambassadeur voor Per Saldo. Per Saldo is een belangenvereniging voor mensen met een persoonsgebonden budget.

Een PGB-ambassadeur is een budgethouder die voor zichzelf, of voor een naaste (bijvoorbeeld een kind met een beperking), begeleiding, kortdurend verblijf en/of persoonlijke verzorging inkoopt. Een PGB-ambassadeur weet dus uit eigen ervaring waar hij of zij het over heeft. Hij of zij zet zich in voor het behoud van een solide PGB-regeling in de gemeente voor de nieuwe functies Persoonlijke Verzorging, Begeleiding en Kortdurend Verblijf. Dankzij het PGB kunnen zorgvragers hun leven leiden zoals zij dit willen.

Mensen moeten de mogelijkheid krijgen om zo optimaal mogelijk te participeren in onze samenleving. Daar zet ik me graag voor in. Mensen moeten daar hun eigen verantwoordelijkheid nemen en hun eigen keuzes kunnen maken. Het PGB is een geweldig instrument om de eigen regie te kunnen behouden. Het is een middel om zorg op maat te ontvangen die bij je past. Eigen regie over het leven is zorg op maat die aansluit bij jouw wensen, mogelijkheden en beperkingen.

Wil je meer weten?

Bel of mail: info@jolandawouters.nl