Voor jonge mensen met een psychische beperking in het autistisch spectrum of voor jonge mensen die hulp willen naar een zo’n zelfstandig mogelijk leven.

Lukt het allemaal niet meer? Samen gaan we aan de slag om jouw probleem in kaart te brengen. Wat heb je nodig? Hoe kom jij verder? Wat kun je doen om jouw problemen op te lossen en hoe pakken we dat aan? In een uur tijd zetten we samen al de eerste stappen die jou verder helpen. Want meeleven is leuk, maar aanpakken werkt beter. Doel: een fijn en zelfstandig leven.

Je zult moeten leren om je aan te passen aan deze maatschappij, want deze maatschappij past zich niet aan jou aan. Met begeleiding en ondersteuning help ik je een weg te vinden in deze maatschappij. Mensen met autisme kunnen heel veel, maar ze moeten wel de juiste handvatten aangereikt krijgen om dit te bereiken.

Hoe werkt het?

Je krijgt hulp daar waar het als eerste nodig is, bij jou thuis. In een vrijblijvend gesprek gaan we eerst goed bekijken wat je nodig hebt. Daarna stellen we een plan op.

Je houdt zelf de regie over je eigen leven en bepaalt zelf waarin je begeleiding en ondersteuning denkt nodig te hebben. Ook kun je zelf aangeven wanneer en hoe vaak. Samen proberen we je zorgvraag inzichtelijk te maken en om rust en orde de scheppen in je dagelijks programma.

Het is voor mensen met autisme moeilijk om zelf de weg te vinden. Hoe krijg je rust in je hoofd en hoe breng je structuur aan in het dagelijkse leven? Je leert om zelf een overzichtelijke planning te maken, en daarin hoofd- en bijzaken te scheiden. Je leert je kwaliteiten en talenten te zien en hoe je ze kunt gebruiken in deze maatschappij. Samen gaan we bekijken hoe je jouw talenten en kwaliteiten verder kunt ontwikkelen.

Je kunt bij mij ook in de avonduren of in het weekend begeleiding en ondersteuning krijgen. Dit is speciaal voor diegenen die overdag naar school gaan of al een andere dagbesteding hebben.

Vind je het eng of spannend om aan iets nieuws te beginnen? Wil je wel, maar durf je niet? Je kunt ook ondersteuning krijgen in het ondernemen van activiteiten.

Wil je meer weten? Bel of mail!