Persoonlijk
Ik ben Jolanda Wouters, geboren op 2 november 1963. Zelf heb ik twee kinderen. Een dochter, geboren in 1990 en een zoon, geboren in 1993. Toen mijn dochter twaalf was, werd de diagnose PDD-NOS gesteld. Bij mijn zoon is op zeventienjarige leeftijd Asperger gediagnosticeerd. In die jaren heb ik zelf ervaren hoe moeilijk het is om de juiste begeleiding te krijgen, om te weten welke instanties je moet benaderen en wat de mogelijkheden zijn om hulp te krijgen. Vooral de hoeveelheid formulieren die je steeds weer moet invullen is schrikbarend. Het is van groot belang HOE je de formulieren invult en HOE je de hulpvraag omschrijft, om het vereiste budget te krijgen om de nodige begeleiding en ondersteuning te kunnen inkopen.
Ervaring
In 2006 heb ik mijn SPW diploma gehaald en ben gaan werken in ‘De theeschenkerij’ op Landgoed Wielbergen. Daar was ik coördinerend begeleider voor zeven mensen met een matig tot licht verstandelijke beperking. Mijn taak was om dit proces te begeleiden en te ondersteunen. Doelgericht, concreet en volgens een duidelijk stappenplan.
In 2011 ben ik al zelfstandige gestart met mijn bedrijf. Daarnaast ben ik mede eigenaar van Werkwinkel de Liemers en was ik directeur van Click Re-Integratie. Voor een compleet overzicht van mijn ervaring en opleidingen: zie mijn cv.<link>
Inspiratie
Verder haal ik veel inspiratie uit de piramide van Maslow. Die zie je dus ook terugkomen in mijn logo. Maslow stelde dat elk levend wezen dezelfde behoeftes nastreeft. Wanneer aan een behoefte voldaan is, schuift het individu op naar een volgend niveau. Wanneer een trap ontbreekt of wegvalt, zal het individu opnieuw aan deze behoefte moeten voldoen om verder te kunnen stijgen. Het is niet mogelijk om bepaalde niveaus over te slaan.
Voorbeeld: Iemand die door een museum loopt (zoeken naar schoonheid) en honger (fysiologische behoefte) krijgt, zal proberen iets te eten voordat hij verder kan gaan met het zoeken naar meer schoonheid. Na het eten schuift de persoon terug naar het zesde niveau, omdat aan alle tussenliggende niveaus nog steeds voldaan is. Krijgt hij echter intussen bericht dat zijn huis afgebrand is, zal hij eerst naar die behoefte teruggaan om deze te ‘bevredigen’. Alle tussenliggende niveaus kunnen op verschillende momenten doorlopen worden, en deze worden niet per definitie overgeslagen. Zodra deze behoeften zijn bevredigd, laten andere behoeften zich gelden: de sociale.